Masa de sufragerie: cum o alegem pe cea mai bună?

Când renovați sau proiectați un spațiu, cum ar fi sufrageria, prima alegere importantă de făcut este masa. Trebuie să vă alegeți cu grijă masa din sufragerie. Masa va fi dispusa în centrul camerei si ne va induce prima impresie despre cameră. Toate celelalte elemente de mobilier ale acestei camere se învârt în jurul mesei. Adesea credem că a avea un stil preferat în minte este suficient pentru a lua o decizie bună. Fie că este modern, clasic sau contemporan, stabilirea unui stil nu este suficient pentru a găsi cea mai bună masă pentru tine. De asemenea, trebuie să luați în considerare și alți parametri. Daca ești în căutarea mesei potrivite pentru sufrageria ta, citește acest articol și analizează sugestiile făcute. Veți fi sigur că veți face alegerea potrivită, în conformitate cu stilul dvs. de sufragerie. 

1. Relația cu spațiul înconjurător
Primul factor de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o masă este relația acesteia cu mediul înconjurător din punct de vedere al spațiului. Veți realiza dintr-o privire că masa ocupă o bună parte din cameră pe care o proiectați. După cum am menționat mai sus, mesele sunt elementul principal într-o sufragerie. Prin urmare, ea trebuie să domine camera și în ceea ce privește amprenta la sol. 

2. Poziția sa centrală în mijlocul încăperii o va face protagonistul de necontestat. În același timp, însă, masa noastră nu poate ocupa prea mult spațiu, deoarece ar face-o prea grea. Când mobilați o cameră, echilibrați întotdeauna fiecare element. Asigurați-vă că lăsați suprafața potrivită de spațiu liber între capătul mesei și pereții din jur. Nu exagerați cu prea multe elemente. În afară de practic și confort, spațiul gol este necesar și pentru a scoate în evidență piesa de mobilier aleasă. 

3. Masă mare sau mica?
Înainte de a decide culoarea, stilul sau forma mesei dvs., înțelegeți mai întâi dimensiunea acesteia. După cum s-a menționat mai sus, măsurătorile și proporțiile sunt criterii esențiale de luat în considerare atunci când proiectați o cameră . Dacă ai o camera mare, trebuie să iți alegi mobila în consecință. Același lucru este valabil și dacă sala de mese este mai mică. Când vine vorba de dimensiunea mesei, vă sugerăm să o achiziționati puțin mai mare decât cea pe care o aveați în minte . Deși este adevărat că o masă puțin mai mare poate fi percepută ca voluminoasă într-o cameră mică, este mult mai rău să ai o cameră mare cu o masă prea mică . Dacă ai ales o masă prea mică în comparație cu mediul înconjurător, aceasta își vă pierde din importanța și poziția centrală față de restul încăperii. O masă mică într-o încăpere mare poate da un sentiment de nedumerire atunci când experimentezi spațiul și poate diminua importanța și grija pe care o aduci în alegerea fiecărui element de mobilier.

4. Masa de sufragerie: care este cea mai bună formă?
Să pătrundem în miezul problemei. Cea mai frecventă întrebare când vine vorba de cumpărarea unei mese de sufragerie este: ar trebui să optez pentru o masă rotundă/ovală sau una pătrată/dreptunghiulară ? Mulți oameni cred că este doar o chestiune de gust personal. De fapt, și în acest caz, există mulți alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când faceți această alegere.
Mulți oameni cred că este doar o chestiune de gust personal. De fapt, și în acest caz, există mulți alți factori de care trebuie să țineți cont atunci când faceți această alegere. Iată unii dintre ei:

a. Dimensiunea camerei 

Primul criteriu pentru a decide dacă să iei o masă rotundă sau pătrată, este cât de mare este camera ta. Dacă aveți o cameră mare și lungă, alegeți o masă dreptunghiulară . Așezați-l în concordanță cu lungimea pereților, astfel încât dimensiunea să să fie proporțională cu cea a camerei. Dacă sala ta de mese este mai mică, îți sugerăm să optezi pentru o masă rotundă . Pe lângă un impact vizual mai bun, mesele rotunde permit un tranzit mai ușor în camera, deoarece nu au margini sau laturi. 

b. Dispunerea camerei

Apoi, țineți cont și de aspectul sufrageriei dvs. Dacă are o formă lungă, atunci alegeți o masă dreptunghiulară . Vă deveni punctul central al camerei, făcând-o mai armonioasă. Dacă incăperea are un aspect pătrat, poți opta pentru o masă rotundă . Asigurați-vă că îl plasați chiar în mijlocul pătratului. Vă face camera echilibrată și elegantă. 

c. Practic

Ultimul - dar nu în ultimul rând - factor de reținut este caracterul practic. O masă va fi piatră de temelie a prânzurilor și cinelor speciale de zi cu zi . 

Dacă ai un stil de viață rapid și iei adesea masa în afara casei tale, caracterul practic al mesei va fi doar cireașă de pe tort și îți vă afecta alegerea mult mai puțin decât gustul personal sau stilul camerei. În acest caz, forma mesei se vă baza doar pe stil , mai degrabă decât pe faptul că o vei folosi pentru a-ți invita oaspeții la cină. De exemplu, dacă îți plac formele pătrate, o masă pătrată - sau una dreptunghiulară, în funcție de lungimea sufrageriei tale - este singurul truc de care ții seama în alegerea ta. 

Dacă, pe de altă parte, stai mult în casă, trateazi și aranjeazi fiecare colț ca un loc pe care îl iubeșți și îl arăți oaspeților, atunci lucrurile stau cu totul altfel. În acest caz, vă trebui să țineți cont și de aspectele practice: amintiți-vă că la o masă rotundă poate în general să se așeze mai multe persoane și ar putea fi utilă , dacă aveți adesea o mulțime de invitați și doriți să aveți suficient spațiu disponibil. 

5. Alegerea stilului

 Acum, vă puteți concentra în sfârșit pe partea cea mai interesantă a designului interior: alegerea stilului. După ce am subliniat că stilul este strict legat de gustul personal al designerului și al proprietarului casei, ar trebui, de asemenea, să considerați că designul interior are propriile reguli. Că orice altă artă, designul interior este în continuă evoluție . Atunci când decideți masa pentru sufrageria dvs., lăsăți-vă inspirat de noile tendințe . De exemplu , optarea pentru o masă contemporană este o modalitate excelentă de a rămâne în pas cu tendințele actuale. În general, stilul contemporan prezintă profile simple și atenție la design . O masă cu aceste caracteristici vă atrage cu siguranță atenția oaspeților tăi, dând o notă de stil și avangardă sufrageriei tale. 

6. Nu uitați de armonia ansamblului 

Sufrageria dvs. este locul în care vă primiți oaspeții. Masa de sufragerie este piatra de temelie a acestui mediu intim și convivial. Atunci când iți alegi masa, ține cont de sfaturile pe care ți le-am dat în acest scurt ghid, fară a uita de stilul pe care îl iubeșți. Dacă ai ales un stil elegant pentru casa ta , și masa de sufragerie ar trebui să fie inspirată din acest stil . Fie că este contemporan sau clasic, designul tău interior ar trebui să fie un model armonios de alegeri. Și noua masă se vă potrivi perfect. În timp ce rămâne vedeta scenei, se vă potrivi bine cu celelalte mobilier din sufrageria ta. 

Ești în sfârșit gata să creezi sala de mese perfectă pentru tine?

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.