Cum să întreținem diferite tipuri de mobilier

Nu contează cât de atent ești cu mobilierul tău, întotdeauna pot avea loc accidente. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ai grijă de mobilierul tău și să îl întreții cât mai corect posibil. Există atât de multe moduri diferite în care poți face acest lucru. Iată o selecție de lucruri cheie de care trebuie să ții cont pentru a te asigura că piesele tale de mobilier sunt cât mai protejate și îngrijite posibil.

Există multe modalități diferite de a preveni deteriorarea. De multe ori trebuie să fii conștient de activitățile zilnice. Un lucru de evitat este poziționarea mobilierului în lumina directă a soarelui. Lumina soarelui poate fi o problemă mare, deoarece căldura și lumina pot deforma, decolora sau topi anumite materiale și finisaje.

Dacă nu ai de ales decât să-ți poziționezi mobila într-o zonă puternic luminată de soare, ia în considerare acoperirea ei pentru cele mai calde perioade ale zilei. Protejați-vă întotdeauna mobila de obiectele cu temperaturi extreme. De exemplu, alimente congelate sau băuturi calde. Este foarte probabil ca oricare dintre acestea, să vă deterioreze mobilierul dacă se vărsă sau stau pe suprafață prea mult timp.

Un alt sfat este să foloseșți un blocnotes atunci când scrii ceva, în loc să scrii pe o bucată de hârtie subțire care s-ar putea transfera pe suprafață. De asemenea, evitați să lăsăți cheile sau obiectele ascuțite pe mobila, deoarece acest lucru ar putea duce la zgârieturi (care sunt mult mai greu de îndepărtat).

Tipuri de îngrijire

Tipul de îngrijire de care ai nevoie pentru mobilierul tau, depinde de materialul din care este construit. Prin urmare, este important să vă asigurați că știți exact de ce aveți nevoie înainte de a începe. Există o serie de produse de îngrijire diferite, cum ar fi ceară, lacuri și produse de curățare cu silicon. Există, de asemenea, produse de curățare specifice pentru țesături care sunt proiectate să funcționeze numai pe anumite materiale.

Asigură-te că citesti cu atenție etichetele înainte de a aplica oricare produs de curățare pe piesele tale de mobilier. Detergentul de silicon și ceara sunt cele mai bune produse pentru a crea acel aspect strălucitor. Lacurile și lustruirile sunt cele mai bune pentru a proteja materialele și pentru a crea un strat durabil pe toată piesa. De asemenea, poți utiliza produse precum detergenți și lichid de spălat pentru a îndepărta petele de pe țesături.

Menținerea calității

Trebuie să fii la curent cu întreținerea mobilierului pe tot parcursul timpului în care se află în casă. Este important să vă amintiți să o faceți des. Mulți oameni își curăță mobila o dată la câteva luni. Acest lucru este bine, dar ar trebui să încerci să le faci o curățare delicată cel puțin o dată pe lună, sau chiar o dată la două săptămâni.

Mobilierul tău are multe experiențe pe parcursul zilei – de la utilizarea constantă până la adunarea de praf și expunerea la lumină. Prin urmare, este important să îl împrospătezi sau să ștergi suprafețele din lemn pentru a te asigura că sunt curate și neafectate. Este posibil să descoperi că atunci când curăți, observi un semn nou sau o decolorare. Acest lucru te va determina apoi să iei măsuri suplimentare și să protejazi și mai mult mobila!

Comments (0)

No comments at this moment
Product added to wishlist

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.